KAKO KUPITI KRIPTOVALUTE - BINANCE VODIČ

U ovom članku pokazat ćemo vam kako početi trgovati kriptovalutama preko platforme Binance. Ukoliko ste se tek počeli zanimati za kriptovalute, preporučujemo da prvo pročitate što su zapravo kriptovalute.
Binance je jedna od, ako ne i najbolja kripto mjenjačnica kojom se možete služiti. Binance nudi niske naknade prilikom transakcija i pruža mnogo značajki koje druge kripto mjenjačnice nemaju u ponudi.

Ovdje ćemo vas naučiti ono najosnovnije, odnosno kako početi ulagati u kriptovalute preko Binace mjenjačnice.

#1 KORAK

Posjetite Binace stranicu i kliknite na “Register”. Možete se registrirati putem našeg referral linka. To znači da ćete ostvariti pravo na 10% popusta na plaćanje naknada prilikom ulaganja u kriptovalute. Naravno, možete sami posjetiti Binance i registrirati se.

#KORAK 2

Nakon što kliknete na “Register”, pojavit će vam se sljedeći ekran:

Odaberite zemlju kojoj živite i kliknite na “Confirm”. U sljedećem koraku morat ćete odabrati želite li kreirati osobni ili poslovni račun. U pravilu je to uvijek osobni račun. Kliknite na “Create Personal Account”.

Unesite svoju email adresu i kreirajte lozinku. Kliknite na “Next”.

#KORAK 3

U sljedećem koraku, Binance će vas tražiti da unesete svoje osobne podatke. Isto tako, trebat ćete proći proces verifikacije, tražit će vas da prenesete slike svoje osobne iskaznice, sa prednje i zadnje strane. Na ovaj način Binance će potvrditi da ste to doista vi kako bi se zaštitili vaši podaci. Nakon što prođete proces verifikacije i potvrdite svoju email adresu i broj mobitela, moći ćete pristupiti svojem računu odnosno Binance sučelju.

#KORAK 4

Ovo je zadnji korak gdje ćete saznati kako kupiti odnosno uložiti u kriptovalute nakon procesa registracije. Kako bi kupili svoju prvu kriptovalutu, pomaknite miš na “Buy Crypto” u gornjem lijevom kutu. Otvorit će vam se padajući izbornik u kojem ćete odabrati “Credit/Debit Card”. 

Prikazat će vam se sljedeći ekran:

Sad možete odabrati kojom valutom želite kupiti kriptovalutu, to će biti ili “EUR” ili “USD”. Zatim odaberite koju kriptovalutu želite kupiti. Bitcoin je odabran po defaultu, međutim ako kliknete na “BTC”, otvorit će vam se padajući izbornik gdje možete odabrati kriptovalutu po svom odabiru. Nakon što ste odabrali valutu kojom ćete platiti i koju kriptovalutu želite kupiti, kliknite na “Continue”.

Nakon toga, trebat ćete kliknuti na “Add new card”. Unesite podatke o svojoj visa ili mastercard kartici i dovršite kupnju.

Vaša transakcija odnosno kupovina kriptovalute bit će izvršena odmah. Kako biste vidjeli stanje vašeg kripto računa, na vašem Binance sučelju, pomaknite miš na “Wallet” i odaberite “Fiat and Spot”. Ovdje će biti vidljive sve kriptovalute koje posjedujete.

Ostale teme koje bi vas mogle zanimati:

UPOZORENJE: NIŠTA OD NAVEDENOG NIJE FINANCIJSKI SAVJET. OVAJ ČLANAK NAPISAN JE U EDUKACIJSKE SVRHE. OBAVEZNO PROVEDITE VLASTITO ISTRAŽIVANJE O NAVEDENIM POJMOVIMA U ČLANKU PRIJE ULAGANJA U BILO KOJU DIGITALNU VALUTU!